FedEx-vrijwilligers verpakken meer dan 2.400 voedselpakketten voor Rise Against Hunger

microsoftteams-image-21-1.jpg

  • Wie: 62 FedEx-vrijwilligers in Nederland
  • Waar: FedEx Express hoofdkantoor in Hoofddorp, Nederland

Ter ere van Wereldvluchtelingendag op 20 juni werken FedEx en Rise Against Hunger (RAH) samen om voedselpakketten te vullen en verpakken voor Oekraïense vluchtelingenfamilies die in Polen, Roemenië en Moldavie wonen. FedEx-vrijwilligers vullen op vier locaties in Europa (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland) meer dan 2.400 voedseldozen, waarvan 700 dozen op het hoofdkantoor van FedEx Express in Hoofddorp. De dozen gaan naar de mensen uit Oekraïne die vluchten naar plaatsen aan de grens in Polen, Roemenië en Moldavië.

RAH is een organisatie met het hoofdkantoor in Raleigh, North Carolina in de Verenigde Staten, en zet zich in voor het bestrijden van honger in de wereld door voedsel en levensreddende hulp te bieden aan de meest kwetsbaren en om wereldwijd committment te creëren voor het mobiliseren van de nodige hulpmiddelen.

FedEx heeft 1,8 miljoen dollar verstrekt om hulpzendingen aan Oekraïne te ondersteunen. Deze zendingen bevatten praktische producten die vluchtelingen helpen te voorzien in de basisbehoeften, zoals voedsel, tenten, medische en financiële ondersteuning.

De samenwerking maakt deel uit van de FedEx Cares 50 by 50-doelstelling van het bedrijf om een positieve impact te hebben op 50 miljoen mensen over de hele wereld tegen de tijd dat FedEx het 50-jarig jubileum in 2023 viert.