Europe

FedEx Express start vlucht tussen Luik en Memphis

dsc-6364.jpg

FedEx Express (FedEx), ‘s werelds grootste express vervoersbedrijf en dochteronderneming van FedEx Corp. (NYSE: FDX), start een nieuwe vlucht die het Europese distributiecentrum van TNT in Luik (België) vanaf begin april 2017 koppelt aan het wereldwijde distributiecentrum van FedEx in Memphis (VS). Vanaf Memphis voeren de vliegtuigen vervolgens een rond-de-wereld vlucht uit naar Shanghai (China) via Seattle (VS), en Anchorage (VS) waarna ze naar Luik terugkeren.

Dit is een belangrijke stap in het verbinden van de wereldwijde netwerken van FedEx Express en TNT, waarmee klanten van TNT over de hele wereld directe toegang krijgen tot de grote dienstenportfolio van FedEx in de VS en Canada.

“Deze nieuwe luchtverbinding van FedEx Express is een tastbaar voorbeeld van de voordelen die de overname van TNT onze klanten biedt,” zei David Cunningham, President en CEO van FedEx Express. “Door onze krachten te bundelen, vooral het FedEx Express luchtnetwerk en het sterke wegnetwerk en het distributiecentrum in Luik van TNT, kunnen we nog meer mensen en mogelijkheden met elkaar verbinden.”

FedEx Express gaat Boeing 777 vrachtvliegtuigen gebruiken die de Luik-Memphis service 116 ton capaciteit biedt. Eenmaal in Memphis worden de TNT zendingen verwerkt in het FedEx netwerk voor levering in de VS en Canada.

Met deze nieuwe vlucht profiteren TNT klanten met zendingen naar Noord-Amerika van een grotere dekking, snellere transittijden en meer capaciteit, terwijl ze met TNT blijven werken zoals ze dat nu ook doen. Andere voordelen zijn:


  • Transittijd van twee dagen voor expreszendingen van Europa naar alle bestemmingen in de VS en Canada. Eerder waren dit twee tot vier dagen
  • Transittijd van drie dagen naar alle bestemmingen in de VS en Canada voor expreszendingen uit het Midden-Oosten, Afrika en India
  • Aflevering van spoedpakketten vóór 12.00 uur
  • Transittijd van vier tot vijf dagen voor minder dringende zendingen
  • Hogere gewichtsgrenzen voor zowel expres als minder dringende zendingen
  • Meer keuzes voor klanten in the US Pacific Northwest regio, inclusief lagere kosten en meer capaciteit, en met transittijd van één dag minder voor beperkthoudbare producten naar Shanghai


David Binks, Regional President Europe van FedEx Express Europe en CEO van TNT voegt toe: “Noord-Amerika, en de VS in het bijzonder, is de belangrijkste handelspartner van Europa. De invoering van een rechtstreekse FedEx Express vlucht van Luik naar Memphis is uitstekend nieuws voor TNT klanten met zendingen naar Noord-Amerika. Het versterkt ook de rol van het TNT distributiecentrum in Luik als een belangrijke vestiging voor de groep en als aanvulling op de FedEx Express distributiecentra op de luchthavens Parijs Charles de Gaulle en Keulen.”

###

Over FedEx Express

FedEx Express >is ‘s werelds grootste express transportbedrijf dat snel en betrouwbaar levert in meer dan 220 landen en gebieden. FedEx Express beschikt over een wereldwijd lucht-en-grond netwerk waarmee tijdsgevoelige zendingen snel afgeleverd kunnen worden tegen een afgesproken datum en tijdstip, en dit tegen een geld-terug-garanti>[1]>.

Over FedEx Corp.

FedEx Corp. (NYSE: FDX) biedt klanten en bedrijven wereldwijd een breed gamma aan transport, e-commerce en andere commerciële diensten. Met een jaaromzet van $58 miljard biedt het bedrijf geïntegreerde bedrijfstoepassingen door operationele vennootschappen die gezamenlijk beheerd worden en collectief de concurrentie aangaan onder het vertrouwde FedEx merk. FedEx wordt consistent geclassificeerd bij de meest gewaardeerde en betrouwbare werkgevers ter wereld. FedEx inspireert haar meer dan 400.000 teamleden om bij hun werk absoluut en positief de focus te behouden op veiligheid, op de hoogste ethische en professionele standaarden, en op de behoeften van klanten en gemeenschappen. Om meer te weten over hoe FedEx wereldwijd mensen en opportuniteiten samenbrengt, ga naar de websitehttps://newsroom.fedex.com>.
>[1] Geldt onder toepassing van relevante algemene voorwaarden

Contact Benelux:

Eline Dermaut
FedEx Express Benelux
Tel: +32 2 515 89 41
Mob: +32 492 46 96 47
e-mail:eline.dermaut@fedex.com>