Europe (English)

FedEx Express biedt binnenland service in België

BRUSSEL, 28 maart 2013 – FedEx Express, ‘s werelds grootste exprestransportbedrijf en onderdeel van FedEx Corp. (NYSE: FDX) kondigde vandaag haar expresservice binnen België aan: FedEx Priority Overnight (FPO). In navolging van de succesvolle lancering in Zwitserland vorig jaar, is deze service met deur-tot-deur aflevering op vaste tijden uitgebreid naar België en zes andere Europese landen (Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Denemarken en Nederland).

Enveloppen en pakketten met een gewicht tot 68 kg worden met FedEx Priority Overnight de volgende werkdag afgeleverd in België. De nieuwe binnenland service biedt late ophaal- of afgiftetijden als extra voordeel - met depots die tot 18.00 uur of 20.00 uur geopend blijven, afhankelijk van de locatie.

“De introductie van deze binnenland service biedt onze klanten in België een alles-in-één oplossing, omdat ze één klantaccount nodig hebben en zowel internationale als binnenlandse zendingen in één keer kunnen laten ophalen”, zegt Patrick Stienlet, managing director, Operations, Benelux, FedEx Express. “Het is ons doel betere dienstverlening te bieden en meer flexibiliteit voor onze klanten.”

De serviceverbetering bouwt verder op de continue groei van het bedrijf in België en onderstreept de toewijding die het bedrijf voor de Belgische markt heeft. Afgelopen september opende het bedrijf al een nieuwe vestiging in Tongeren, Limburg - en het jaar daarvoor werd een milieuvriendelijk state-of-the-art distributiecentrum in Machelen geopend.

Al sinds 1985 vormt Brussel de thuisbasis van het regionale hoofdkantoor voor de EMEA. FedEx Express biedt in België werk aan 924 personen.

Over FedEx Express

FedEx Express is de grootste exprestransportbedrijf ter wereld, met snelle en betrouwbare verzendmogelijkheden naar meer dan 220 landen en gebieden. FedEx Express maakt gebruik van een wereldwijd lucht- en grondnetwerk om spoedzendingen snel, met een gegarandeerde aflevertijd en geld-terug-garantie af te leveren.

Over FedEx Corp.

FedEx Corp. (NYSE: FDX) heeft voor klanten en bedrijven wereldwijd een breed aanbod aan mogelijkheden op het gebied van vervoer, e-commerce en zakelijke dienstverlening. Met jaarlijkse inkomsten van $44 miljard biedt het bedrijf geïntegreerde zakelijke oplossingen aan via een netwerk van ondernemingen die samen opereren en die gezamenlijk beheerd worden onder de bekende merknaam FedEx. FedEx wordt voortdurend genoemd in de ranglijsten van meest gewaardeerde en betrouwbare werkgevers ter wereld. FedEx stimuleert de meer dan 300.000 werknemers en onderaannemers om ‘onvoorwaardelijk positief’ gericht te blijven op veiligheid, de hoogste ethische en professionele standaard en de behoeften van de klanten en hun werkgebied. Voor meer informatie, ga naar onze website op news.fedex.com.

# # #