Europe (German)

Grote aanwezigheid van FedEx tijdens het 15de Wing Luchttransport Evenement

BRUSSEL, 20 september 2013 – FedEx Express, onderdeel van FedEx Corp. (NYSE: FDX), sponsort de opendeurdag van de 15de Airlift Wing van de Belgische Luchtmacht die op 21 en 22 september wordt gehouden. De betrokkenheid van FedEx bij het evenement op de luchtmachtbasis van Melsbroek valt samen met haar 40ste verjaardag en sluit aan op een andere mijlpaal: het 65-jarige bestaan van de 15de Wing.

Voor de tweedaagse viering, die naar verwachting tienduizenden bezoekers zal trekken, liet FedEx een B757 naar Brussel vliegen. Dit is het enige toestel voor de burgerluchtvaart dat aan de grond zal staan. Bezoekers krijgen ook een unieke kans om een speciale foto- en informatiegalerij over het bedrijf te bekijken.

België is sinds 1985 de thuisbasis van het regionale hoofdkantoor van FedEx Express voor Europa, het Midden-Oosten, Afrika en het Indisch subcontinent (EMEA). Het is een belangrijke markt voor het bedrijf en in België werken dan ook meer dan 900 mensen voor FedEx Express. Het bedrijf groeit en investeert flink in het land door een uitbreiding met meer dan 30 nieuwe bestelwagens, het in dienst nemen van 170 nieuwe medewerkers sinds januari 2012 en de lancering van een nieuwe binnenlandse afleverservice in augustus vorig jaar. Deze nieuwe service maakt het voor Belgische klanten mogelijk om met één enkele account zowel binnenlandse als internationale zendingen in één keer op te laten halen.

“We zijn erg trots op onze vorderingen in België en op de grote bijdrage die onze medewerkers hebben geleverd”, zegt Patrick Stienlet, Managing Director Benelux Operations, FedEx Express EMEA. “We zetten ons volledig in om een uitzonderlijk goede klantenservice te bieden - en dat vereist een continue investering in onze mensen en onze mogelijkheden om onze klanten beter te bedienen. Europa vormt meer dan ooit een centraal punt in de wereldhandel en we investeren er al vele jaren met nieuwe services voor klanten en de uitbreiding van onze lokale aanwezigheid. Onze recente activiteiten in België zijn hiervan een uitstekend voorbeeld.”

Met dit evenement benadrukt FedEx de successen die de medewerkers in het hele land hebben behaald. Sinds 2005 is FedEx jaar na jaar uitgeroepen tot een van de ‘Beste Werkgevers van België’ door het Great Place to Work Institute.

Over FedEx Express

FedEx Express is de grootste expresvervoerder ter wereld, met snelle en betrouwbare verzendmogelijkheden naar meer dan 220 landen en gebieden. FedEx Express maakt gebruik van een wereldwijd lucht- en grondnetwerk om spoedzendingen snel, met een gegarandeerde aflevertijd en geld-terug-garantie af te leveren.

Over FedEx

FedEx Corp. (NYSE: FDX) heeft voor klanten en bedrijven wereldwijd een breed aanbod aan mogelijkheden op het gebied van vervoer, e-commerce en zakelijke dienstverlening. Met jaarlijkse inkomsten van $45 miljard biedt het bedrijf geïntegreerde zakelijke oplossingen aan via een netwerk van ondernemingen die samen opereren en die gezamenlijk beheerd worden onder de bekende merknaam FedEx. FedEx wordt voortdurend genoemd in de ranglijsten van meest gewaardeerde en betrouwbare werkgevers ter wereld. FedEx stimuleert de meer dan 300.000 werknemers en onderaannemers om ‘onvoorwaardelijk positief’ gericht te blijven op veiligheid, de hoogste ethische en professionele standaard en de behoeften van de klanten en hun werkgebied. Ga voor meer informatie naar onze website news.fedex.com.

# # #