Europe (Dutch)

Nieuw rapport bewijst economische impact van FedEx op wereldwijde en lokale gemeenschappen


  • De toeleveringsketen van het bedrijf had wereldwijd doorwerkende effecten, bij ongeveer 100.000 directe leveranciers.
  • FedEx draagt 3,3 miljard USD bij tot Europa’s economisch resultaat in boekjaar 2022

Economic Impact Report.jpg

FedEx heeft deze publicatie op 28 september 2023 bijgewerkt om de gecorrigeerde cijfers voor het aantal directe leveranciers in de FedEx-toeleveringsketen en de totale werkgelegenheid en omzet van directe leveranciers geanalyseerd door Dun & Bradstreet in het boekjaar 2022 op te nemen. [De vorige cijfers bevatten gegevens van ongeveer vier jaar aan boekjaren.]

Brussel, 25 october 2022 - FedEx Corp. (NYSE: FDX) publiceerde de conclusies van haar 2022 rapport over de impact van FedEx aan het einde van het fiscale jaar 2022 op de wereldwijde economie, met analyses voor de belangrijkste regio’s en markten. Het rapport werd opgesteld samen met Dun & Bradstreet (NYSE: DNB), wereldwijd toonaangevend leverancier van data en analyses voor beleidsbeslissingen. Voor het eerst werd onderzocht welke impact FedEx heeft op economieën in de hele wereld. In de voorbije 49 jaar heeft FedEx zijn diensten uitgebreid tot meer dan 220 landen en regio’s, en daarbij geïnvesteerd in een wereldwijd netwerk dat bedrijven van elke grootte helpt met toegang tot -en daardoor groei van- de wereldwijde economie.

Het rapport maakt duidelijk dat FedEx een integrale rol speelde om bedrijven te helpen herstellen van de pandemie, en van verstoorde toeleveringsketens en economische uitdagingen. Met bijna 550.000 werknemers in de hele wereld verwerkte FedEx in boekjaar 2022 dagelijks gemiddeld 16 miljoen zendingen via zijn 5.000 vestigingen. Optimalisering en investeringen in het netwerk verbeterden de efficiëntie en de capaciteit voor de FedEx-klanten.

“FedEx hielp wereldwijd individuen, bedrijven en gemeenschappen om door de pandemie heen te komen door goederen te verschepen en diensten te leveren die de mensheid verbinden en de wereldwijde economie sterker maken”, stelt Raj Subramaniam, President en CEO bij FedEx Corporation. “Het rapport illustreert het belangrijke werk dat we dag na dag verzetten, waaronder ondersteuning van kleine en middelgrote bedrijven die de ruggengraat van onze lokale gemeenschappen vormen. Dat is het ‘FedEx Effect’ zoals wij dat noemen.”

Meting van het FedEx Effect

Het transport en logistiek bedrijf speelt een rol in het stimuleren van innovatie en het creëren en ondersteunen van lokale jobs. Daarnaast helpt het individuen en hun gemeenschappen hun regio te overstijgen en belangrijke wereldwijde markten te bewerken.

  • In boekjaar 2022 omvatte de wereldwijde toeleveringsketen van FedEx ongeveer 100.000 directe leveranciers. Dun & Bradstreet analyseerde ongeveer 80.000 van deze bedrijven en ontdekte dat ze gezamenlijk aanzienlijke economische activiteit creëren binnen hun lokale of regionale markten en meer dan 28 miljoen individuen in dienst hebben.
  • FedEx’ wereldwijde economische activiteit ondersteunde 193.000 extra jobs naast het eigen wereldwijde personeelsbestand in boekjaar 2022; dat zijn 20.000 jobs meer dan het aantal dat FedEx in boekjaar 2021 indirect ondersteunde.
  • Kleine bedrijven vormden 88% van de toeleveringsketen van FedEx; meer dan de helft van de FedEx uitgaven aan leveranciers in elke regio ging naar kleinere bedrijven, samen goed voor zo’n 810.000 jobs in kleine bedrijven wereldwijd.
  • FedEx investeerde $ 6,8 miljard in boekjaar 2022 (15% méér dan in boekjaar 2021) in verbetering van faciliteiten, optimalisering van het netwerk en verbeteringen in de infrastructuur. Een en ander draagt bij tot directe economische groei van de betrokken markten.

Impact voor Europa

FedEx Express levert nu in meer dan 45 landen en regio’s in Europa inclusief uitbreiding van haar service in opkomende markten zoals Hongarije, Cyprus, Litouwen en Estland. FedEx Express had in boekjaar 2022 op het Europese continent ongeveer 50.000 mensen in dienst en ondersteunde daarnaast nog 23.000 extra jobs. De groei en activiteiten van FedEx droegen indirect ruim $ 3 miljard bij aan de Europese economische resultaten voor boekjaar 2022. Dat is 13% meer dan in 2021. Het beroep dat FedEx doet op lokale leveranciers levert een belangrijke bijdrage aan individuele landen in heel Europa. De impact van deze uitgaven is bijzonder hoog vermits dit geld binnen de respectieve landelijke economieën blijft. Alleen al in België besteedde FedEx in boekjaar 2022 zo’n $656 miljoen bij bedrijven.

FedEx Express bleef haar volume-capaciteit verhogen via verbetering van haar netwerk en faciliteiten, en voltooide de meerjarige modernisering van de hub op Paris-CDG.

“Onze groeiende aanwezigheid in heel Europa en de afgeronde modernisering van onze hub op de luchthaven Paris-CDG zal onze grote én kleine klanten helpen om sneller connecties te leggen binnen de regio en met de rest van de wereld”, zegt Karen Reddington, Regional President voor FedEx Express in Europa. “Ons netwerk en onze teamleden steunden bedrijven toen Europa herstelde van het dieptepunt van de pandemie. De groei van zendingen vanuit de nieuwe hub op Paris-CDG naar belangrijke internationale regio’s bedroeg haast 10%.”

Impact schenken

Het rapport toont hoe FedEx de gemeenschappen steunt waar haar teamleden wonen en werken, via charitatieve bijdragen en directe inspanningen voor een duurzamere toekomst. FedEx heeft in boekjaar 2022 meer dan $ 86 miljoen gedoneerd aan liefdadigheidsinstellingen en lokale non-profits. Het bedrijf profileerde zich ook als cruciale partner voor voedsel, hulpgoederen en donaties aan onder meer Oekraïne en Sjanghai. Het rapport toont voorts hoe het bedrijf zich engageert tot een verantwoorde werkwijze, met zijn officiële engagement tot CO2-neutrale bedrijfsvoering tegen 2040 en voortzetting van haar investeringen in hernieuwbare energie om haar activiteiten uit te oefenen.

Lees het volledige FedEx Economic Impact Report en bekijk het FedEx Effect in gemeenschappen en regio’s over de hele wereld: fedex.com/economicimpact.