International Express-transportdienst van Flying Cargo Group wordt overgenomen door FedEx Express

fedex-plane-201504-15-002-02-04-04-018-dm-160125.jpg


FedEx Express en Flying Cargo Group kondigen aan dat zij een voorwaardelijke overeenkomst hebben bereikt waarin is vastgelegd dat FedEx Express de International Express-activiteiten van Flying Cargo Group in Israël overneemt. Dit gebeurt na bijna 30 jaar van nauwe samenwerking tussen beide ondernemingen op het gebied van International Express-transportdiensten voor de Israëlische markt. De aankondiging volgt nadat de serviceovereenkomst van Flying Cargo met FedEx Express bijna ten einde loopt.

Israël is en blijft een belangrijke markt voor FedEx, en onze sterke reputatie in de markt is gebaseerd op bijna 30 jaar vertrouwen met onze partner en de medewerkers van Flying Cargo”, aldus Bert Nappier, President van FedEx Express Europe en CEO van TNT. “Eenmaal afgesloten, diept deze veelbelovende overname die relatie nog verder uit om klanten een nog uitgebreider dienstenportfolio aan te bieden met een vlotte link naar ons uitmuntende wereldwijde netwerk.

Het was een privilege om FedEx Express op de Israëlische markt te introduceren”, aldus Avi en Dany Reik, eigenaars van Flying Cargo Group. “Deze stap toont hoe succesvol de relatie is. We zijn ervan overtuigd dat we met de Flying Cargo Group onze andere logistieke en distributieactiviteiten verder zullen kunnen blijven ontwikkelen, FedEx Express nog beter zal kunnen inspelen op de veranderende behoeften van klanten in Israël.

FedEx Express startte in 1990 met de dienstverlening aan Israël via de internationale divisie van Flying Cargo Express, met als resultaat een breed gamma aan internationale expresvervoersdiensten, waaronder de import en export van zendingen naar meer dan 220 landen en gebieden wereldwijd. Sinds mei 2016 maakt TNT Express (inclusief TNT in Israël) deel uit van de wereldwijde FedEx-groep.

De Flying Cargo Group is een marktleider op het gebied van logistieke services, opslag, verwerking en distributie van goederen in Israël. De diensten die door de Flying Cargo Group worden aangeboden omvatten e-commerce, retourzendingen en binnenlandse ophaling en levering in Israël. Het bedrijf blijft eigenaar en beheerder van deze activiteiten.

De overname zal naar alle waarschijnlijkheid in de eerste helft van het kalenderjaar 2019 worden afgerond en is onderworpen aan de goedkeuring van de autoriteiten. De huidige licentieovereenkomst tussen FedEx Express en Flying Cargo Group vervalt bij het aangaan van de nieuwe overeenkomst. Totdat de autoriteiten hun goedkeuring geven en de transactie is afgerond, zullen FedEx Express, via haar TNT-dochteronderneming in Israël, en de International Express-activiteiten van Flying Cargo Group in Israël onafhankelijk blijven opereren.

Over FedEx Express

FedEx Express is ‘s werelds grootste express transportbedrijf dat snel en betrouwbaar levert in meer dan 220 landen en gebieden. FedEx Express beschikt over een wereldwijd lucht-en-grond netwerk waarmee tijdsgevoelige zendingen snel afgeleverd kunnen worden tegen een afgesproken datum en tijdstip, en dit tegen een geld-terug-garantie [1].

[1] Geldt onder toepassing van relevante algemene voorwaarden

Over FedEx Corp.


FedEx Corp. (NYSE: FDX) heeft voor klanten en bedrijven wereldwijd een breed aanbod aan mogelijkheden op het gebied van vervoer, e-commerce en zakelijke dienstverlening. Met jaarlijkse inkomsten van $62 miljard biedt het bedrijf geïntegreerde zakelijke oplossingen aan via een netwerk van ondernemingen die samen opereren en die gezamenlijk beheerd worden onder de bekende merknaam FedEx. FedEx wordt voortdurend genoemd in de ranglijsten van meest gewaardeerde en betrouwbare werkgevers ter wereld. FedEx stimuleert de meer dan 400.000 werknemers en onderaannemers om ‘onvoorwaardelijk positief’ gericht te blijven op veiligheid, de hoogste ethische en professionele standaard en de behoeften van de klanten en hun werkgebied. Voor meer informatie over hoe FedEx mensen en mogelijkheden overal ter wereld verbindt, kunt u kijken op http://about.fedex.com.