Europe (Dutch)

Form Up uit België wint de FedEx Access Award tijdens de JA European Company of the Year wedstrijd

mg-0686-logo-1.jpg


BRUSSEL, 1 augustus 2016 - Form Up, een startup van Belgische studenten, won de door FedEx gesponsorde ‘FedEx Access Award’ tijdens de 27e Junior Achievement Europe Company of the Year wedstrijd. • De JA Europe ‘Company of the Year’ wedstrijd brengt de 200+ beste jonge ondernemers in 35 landen in Europa voor het voetlicht. • De ‘FedEx Access Award’ erkent het studentenbedrijf dat het best aantoont dat het begrip heeft van de wereldhandel en de aard van de hedendaagse zakenwereld, gedreven door innovatie, globalisering, duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.


Form Up maakte indruk op de jury van FedEx met hun sterke aandacht voor sociale impact, financiële prestaties en innovatie en won daarmee de 27e FedEx Access Award. Hun kaartspel, dat is gebaseerd op het principe van in elkaar grijpende geometrische vormen, is al verkrijgbaar in verschillende Europese landen. Bovendien zijn er al meer dan 1.500 spelen verkocht.


Meer dan 200 studenten verzamelden zich tussen 25 en 28 juli in Luzern, waar de top van de mini-bedrijven uit heel Europa werd gehuldigd. Zo’n 36 studententeams streden tegen elkaar als onderdeel van JA Europe’s flagship JA Company Programme - dat studenten in de gelegenheid stelt een echt bedrijf op te zetten en te leiden.De studenten van het JA Company Programme creëren en vermarkten echte producten en diensten en leren daarmee een bedrijf van A tot Z te runnen. Het succes van het programma is grotendeels te danken aan de brede steun van vrijwilligers uit het bedrijfsleven die optreden als mentor en de studenten deskundig advies geven. Partnerschappen tussen onderwijs en het bedrijfsleven zijn van essentieel belang om de kloof tussen de theorie in het klaslokaal en de uitdagingen in de echte wereld te dichten. In het schooljaar 2014-2015 hebben meer dan 313.000 studenten uit 40 landen in Europa deelgenomen aan het JA Company Programme.

“Het Company Programme was een fantastisch leerproces, waarmee we in september al zijn gestart op school. Het was voor ons de eerste keer dat we deelnamen aan een Europese wedstrijd. Het was geweldig om deze ervaring met andere studenten te delen die onze reis en ambities begrijpen. Onze ambitie is een echt bedrijf op te richten en te beginnen met meer distributie naar het buitenland, eerst binnen de Benelux en vervolgens wereldwijd,” aldus het Form Up team.

De relatie tussen FedEx en JA Europe bestaat sinds 2007 en is gebaseerd op de gemeenschappelijke doelstelling om studenten van het JA Company Programme voor te bereiden op toekomstig succes door ze te helpen essentiële ondernemersvaardigheden en –competenties te ontwikkelen. Dankzij vrijwilligers van FedEx krijgen jongeren toegang tot de kennis en vaardigheden waarmee ze zich kunnen voorbereiden op een baan of op het starten van een bedrijf. De samenwerking richt zich vooral op een specifieke invalshoek: inzicht krijgen in hoe jongeren denken over zaken als de wereldhandel, het scheppen van werkgelegenheid, de mondiale ontwikkelingen en milieumanagement.

“We zijn bevoorrecht een belangrijke rol te spelen in de JA Europe Company of the Year wedstrijd en we waren zeer onder de indruk van de innovatieve ideeën van de jonge ondernemers van Europa”, zei David Binks, directeur van FedEx Express Europe en CEO van TNT. “We willen vooral Form Up feliciteren met het winnen van de FedEx Access Award. De studenten uit België hebben met succes laten zien hoe handel leidt tot werkgelegenheid en economische ontwikkeling, wat gemeenschappen helpt op een duurzame manier te floreren. Wij geloven enorm dat Form Up kan helpen het soort verbindingen te leggen dat de wereld kracht geeft.”

Caroline Jenner, CEO van JA Europe, zei: “Internationale werkgevers zoals FedEx zoeken ondernemende medewerkers die graag uitdagingen aangaan. Onze partnerschap gaat over het uitrusten van jongeren met de vaardigheden die ze nodig hebben om te slagen in de huidige, snel veranderende arbeidsmarkt. We weten dat we het grootste effect bereiken als we de kloof tussen de echte wereld en het klaslokaal op jonge leeftijd beginnen te overbruggen.”

Over JA Europe

JA Europe is in Europa de grootste aanbieder van onderwijsprogramma’s gericht op ondernemerschap, werkvoorbereiding en financiële geletterdheid. In 2014 bereikte de organisatie hiermee 3,2 miljoen studenten in 39 landen. JA werkt samen met het onderwijs, het bedrijfsleven en met overheden om jongeren van de basisschool tot de universiteit ervaringen te bieden waarmee ze vaardigheden en competenties opdoen die ze nodig hebben om te slagen in een mondiale economie.

Over FedEx Express

FedEx Express is de grootste expresvervoerder ter wereld, met snelle en betrouwbare verzendmogelijkheden naar meer dan 220 landen en gebieden. FedEx Express maakt gebruik van een wereldwijd lucht- en grondnetwerk om spoedzendingen snel, met een gegarandeerde aflevertijd en geld-terug-garantie af te leveren.

Over FedEx Corp.

FedEx Corp. (NYSE: FDX) heeft voor klanten en bedrijven wereldwijd een breed aanbod aan mogelijkheden op het gebied van vervoer, e-commerce en zakelijke dienstverlening. Met jaarlijkse inkomsten van $ 58 miljard biedt het bedrijf geïntegreerde zakelijke oplossingen aan via een netwerk van ondernemingen die samen opereren en die gezamenlijk beheerd worden onder de bekende merknaam FedEx. FedEx wordt voortdurend genoemd in de ranglijsten van meest gewaardeerde en betrouwbare werkgevers ter wereld. FedEx stimuleert de meer dan 400.000 werknemers en onderaannemers om ‘onvoorwaardelijk positief’ gericht te blijven op veiligheid, de hoogste ethische en professionele standaard en de behoeften van de klanten en hun werkgebied. Ga voor meer informatie naar onze website news.fedex.com.