FedEx zal het UEFA EURO 2020 toernooi ondersteunen als Officiële Logistieke Partner

FedEx Express tekent een nieuw 4-jarig sponsorcontract voor meerdere toernooien van het National Team Football met UEFA om hun Europese sponsoringen te versterken

UEFA EURO 2020 Launch Event

FedEx Express, een dochteronderneming van FedEx Corp. en het grootste expressvervoerbedrijf ter wereld, kondigt vandaag een nieuwe 4-jarige UEFA-sponsoring aan die meer dan 400 competitiewedstrijden van de nationale voetbalteams omvat, verspreid over 55 Europese landen in 8 toernooien. Dankzij de verlenging van zijn relatie met UEFA zal FedEx Express ook de Officiële Logistieke Partner van UEFA EURO 2020 zijn.

Als huidige sponsor van de UEFA Europa League zal deze nieuwe sponsoring van het UEFA National Team Football FedEx Express de kans geven om in Europa met meer fans, klanten en medewerkers in contact te komen dankzij branding in het stadion, tickets, hospitaliteit en andere exclusieve programma’s.
Als de Officiële Logistieke Partner zal FedEx Express ook verschillende toernooien in heel Europa ondersteunen, waaronder UEFA EURO 2020, waarvan verwacht wordt dat het in zijn 60ste jaar de grootste editie ooit zal worden op vlak van locaties, ticketverkoop en wereldwijd kijkerspubliek. Zowel de capaciteiten van het FedEx Express netwerk, als het bekwame logistieke personeel, zal de succesvolle organisatie en uitvoering van de UEFA EURO 2020 wedstrijden in 12 gaststeden ondersteunen, wat de kans biedt aan het bedrijf om zijn expertise te tonen aan verschillende doelgroepen in Europa en over heel de wereld.

Wouter Roels, Senior Vice President, International Marketing, bij FedEx Express vertelt: “Onze toewijding aan het Europese voetbal is een belangrijk deel van onze gemeenschap en commerciële strategie in Europa. We zijn bijzonder enthousiast over de bekendmaking van de sponsoring vandaag, aangezien we als Officiële Logistieke Partner van UEFA EURO 2020 echt kunnen helpen bij het aanleveren van competitie verspreid over meerdere Europese locaties, wat de kracht van Europa’s voornaamste logistieke bedrijf, onze waarden en de mogelijkheden die we creëren aantoont.”

“We zijn blij om FedEx Express in onze sponsorfamilie van de competitie van nationale teams te verwelkomen als Officiële Logistieke Partner. FedEx Express heeft in de loop der jaren als betrouwbare en gewaardeerde sponsor van de UEFA Europa League bewezen dat ze over het hele continent beschikken over uitgebreide logistieke mogelijkheden. Ik ben er zeker van dat deze kennis en expertise van onschatbare waarde zullen zijn in de aanloop naar en tijdens de UEFA EURO 2020, een toernooi dat georganiseerd wordt in 12 verschillende gaststeden,” zegt Guy-Laurent Epstein, Marketing Director van UEFA Events SA.

Naast het paradepaardje UEFA EURO 2020 omvat de samenwerking met het UEFA National Team Football de rechten van de European Qualifiers van 2019 en 2021, de UEFA Nations League Finals in 2019 en 2021, de UEFA European Under-21 Championships van 2019 en 2021 en de UEFA Futsal EURO 2022.

De sponsoring van UEFA National Team Football voor de commerciële periode 2019-2022, is een aanvulling op FedEx Express’ reeds bestaande sponsoring van de UEFA Europa League, dat hernieuwd werd in september 2018 voor een tweede periode van 3 jaar.