FedEx kondigt Small Business Grant competitie aan

fedex.jpg

In totaal wordt bijna 250.000 euro aan prijzengeld uitgeloofd om kleine bedrijven in 16 landen te helpen groeien. Inschrijven kan via deze link.


FedEx Express, een dochteronderneming van FedEx Corp. (NYSE: FDX) en ‘s werelds grootste expressvervoerbedrijf, kondigt vandaag de start van de Small Business Grant competitie in Europa aan. De competitie voor midden- en kleinbedrijf, met in totaal bijna €250.000 aan prijzengeld, biedt ondernemers de mogelijkheid om te groeien en hun ambities waar te maken. Het is voor het eerst dat de competitie op breed Europees niveau georganiseerd wordt, met de mogelijkheid tot deelname voor ondernemers uit 16 verschillende landen.

De competitie is open voor kleine ondernemingen (max. 50 werknemers) met een winstoogmerk in de volgende landen: België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Israël, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk.

Vijftien finalisten[1] worden geselecteerd om mee te doen voor de Grand Prize (€50.000) of een van de drie Judges Choice Awards: Digital Excellence, Sustainability Champion en Innovation Mastermind (elk €15.000). Daarnaast kunnen niet-finalisten deelnemen aan de publieksstemming en kunnen zij de People’s Choice Award in hun eigen land winnen, waardoor er nog 15 winnaars zullen zijn die elk €10.000 winnen.

“Het runnen van een klein bedrijf is in een optimale situatie al moeilijk, maar de laatste 18 maanden hebben ondernemers echt grote aanpassingen moeten maken om te overleven,” aldus Helena Jansson, SVP Finance International van FedEx Express en jurylid van de Small Business Grant. “Met de Small Business Grant competitie willen we achter de kleine ondernemingen gaan staan, hen helpen om hun droom waar te maken en het volgende hoofdstuk van hun verhaal te schrijven.”

Om deel te kunnen nemen aan de competitie, hoeft een bedrijf geen huidige klant te zijn of een actief account te hebben bij FedEx Express. De aanmeldingstermijn loopt van 15 september tot 20 oktober 2021. De vijftien finalisten worden op 17 november 2021 bekendgemaakt en vanaf dan kan het publiek stemmen voor de People’s Choice Awards. Alle winnaars worden bekendgemaakt op 26 januari 2022. Meer informatie over de inschrijvingsprocedure en de voorwaarden zijn te vinden op www.fedex.com/grant.

De FedEx Small Business Grant werd in 2012 in de Verenigde staten voor het eerst georganiseerd en breidt zich elk jaar verder uit over de hele wereld. In Europa werd de competitie in 2016 voor het eerst gelanceerd in drie landen, om in 2019 uit te breiden tot vijf landen. Nu gaat de competitie voor het eerst van start in 16 landen door heel Europa om meer kansen te bieden aan kleine bedrijven die passie en innovatie tonen in de regio.
- EINDE-


[1] In het kader van deze competitie vormen België en Luxemburg één land.

Voor meer informatie en/of interviewverzoeken:

Edelman - Vera van Elderen

vera.vanelderen@edelman.com

+31 (0)6 12274524

Over FedEx Corp.

FedEx Corp. (NYSE: FDX) biedt klanten en bedrijven wereldwijd een breed portfolio van transport, e-commerce en zakelijke diensten aan. Met een jaaromzet van $79 miljard biedt het bedrijf geïntegreerde bedrijfsoplossingen via een netwerk van ondernemingen die collectief concurreren, samenwerken en digitaal innoveren onder het gerespecteerde FedEx-merk. FedEx wordt consequent gerekend tot de meest gerespecteerde en betrouwbare werkgevers ter wereld en inspireert zijn bijna 570.000 teamleden om gefocust te blijven op veiligheid, de hoogste ethische en professionele normen en de behoeften van hun klanten en gemeenschappen. FedEx zet zich in om mensen en mogelijkheden over de hele wereld op een verantwoorde en vindingrijke manier met elkaar te verbinden, met als doel om tegen 2040 CO²-neutraal te opereren. Voor meer informatie kunt u terecht op about.fedex.com.