Europe (Dutch)

FedEx Express opent vernieuwde internationale Road Hub in Duiven

Uitgebreide locatie versterkt het unieke FedEx road netwerk in Europa

475A3334 (002).JPG

Hoofddorp, 18 April 2023 – Vandaag heropent FedEx Express, ’s werelds grootste expresvervoerder en dochteronderneming van FedEx Corp. (NYSE: FDX), haar internationale Road Hub in Duiven. De opening valt samen met het 50-jarig bestaan van FedEx. Sinds 2021 is er gewerkt aan de herbouw en herinrichting van de hub, die nu een grotere capaciteit heeft, een hogere betrouwbaarheid, en een verbeterde werkomgeving voor medewerkers.

Binnen het Europese Road Network van FedEx is Duiven één van de grootste en meest technologisch geavanceerde road hubs. De road hub ligt midden in de ‘Blue Banana’, het grote geürbaniseerde en economisch welvarende gebied dat zich uitstrekt van Noordwest-Engeland tot Noord-Italië, en is verbonden met alle andere FedEx road hubs in Europa. Hierdoor vormt de hub in Duiven de kern van het Europese FedEx dienstenaanbod.

De nieuwe hub van 24.000 m2 staat op een terrein van 148.000 m2 en beschikt over een nieuwe, state-of-the-art sorteermachine die ongeveer 200.000 pakketten per dag kan verwerken. Daarnaast zijn er meer dock deuren bijgekomen en operationele verbeteringen doorgevoerd zoals nieuwe poorten voor snellere toegang en 20% meer parkeerplaatsen voor trailers. De totale capaciteit is hiermee drie keer groter dan voor de verbouwing. Bovendien is de veiligheid van de hub en het buitenterrein vergroot dankzij de volledige scheiding tussen personeels- en operationele activiteiten. Een splitsing in de verwerking van pakketten en de verwerking van vracht zorgt voor zowel meer efficiëntie als meer veiligheid omdat daardoor minder vorkheftruck bewegingen nodig zijn. De mogelijkheid om zowel pakketten als vracht binnen één netwerk te vervoeren, is uniek aan het Europese dienstenaanbod van FedEx. Klanten kunnen via één provider en één setup zowel pakketten als vracht verzenden.

“Het Europese road netwerk is de kern van onze Europese activiteiten en biedt onze klanten zowel een kosteneffectieve als een betrouwbare service via de weg. Duiven vormt het hart van deze service”, aldus Martin Gussinklo, Senior Vice President Europe Road Network FedEx Express. “We zijn extra blij dat we onze verbeterde faciliteit kunnen heropenen voor onze klanten in het jaar dat FedEx 50 jaar bestaat. Dat maakt de viering van onze 50-jarige geschiedenis nog specialer. We kijken uit naar wat de toekomst te bieden heeft”.

De vernieuwde hub in Duiven bevat verschillende duurzaamheidsvoorzieningen en verbeterde arbeidsomstandigheden, zoals LED-technologie voor binnen- en buitenverlichting, elektrische vorkheftrucks en een nieuwe pakketsorteermachine die 20% minder lawaai produceert.

De heropening van de hub is één van de twee grote infrastructuurprojecten van FedEx in 2023. In juni wordt de nieuwe state-of-the-art FedEx hub in Novara (Italië) officieel geopend, waardoor FedEx-klanten samen met de hub in Duiven toegang hebben tot een van de grootste en snelste wegennetwerken in Europa voor pakket- en vrachtvervoer.

De nieuwe hub in Duiven is één van de 28 road hubs in het Europese netwerk van FedEx, dat 700 stations, air hubs en gateways verbindt en daarmee wekelijks 50.000 pakketten door 45 verschillende landen vervoert met behulp van meer dan 5.400 trucks en trailers.