FedEx Express opent route tussen Sydney en Singapore om groei te ondersteunen

Toegewijde vlucht helpt om aan de toegenomen vraag te voldoen

fedex-image-3.jpg

FedEx Express (FedEx), een dochteronderneming van FedEx Corp. (NYSE: FDX) en ‘s werelds grootste expresvervoerbedrijf, heeft een nieuwe route geopend die vier keer per week tussen Sydney, Australië en Singapore zal vliegen. Deze nieuwe dienst maakt deel uit van de doorgedreven investeringen van het bedrijf om het operationele netwerk te versterken en bedrijven in Asia Pacific te helpen internationaal uit te breiden.

De nieuwe vlucht moet een antwoord bieden aan de vraag van klanten naar meer capaciteit, met name voor zware zendingen. Klanten in Singapore en Australië zullen profiteren van de toegenomen capaciteit en betrouwbaarheid voor het vervoer van kleinhandelsvracht, gezondheidszorg (koudeketen), bederfbare goederen en lithium-ionbatterijen tussen beide markten. Bovendien kunnen klanten in Sydney1, Australië nu van dinsdag tot vrijdag, drie uur later dan het vorige cut-off tijdstip nog zendingen versturen naar Singapore2 en Maleisië3. Doordat het uiterste uur voor verzending nu dichter bij de algemene sluitingsuren aanleunt, is het makkelijker voor klanten in Australië om een last-minute zending in te plannen.

FedEx heeft deze nieuwe route van en naar Sydney geopend om Australische bedrijven een betere toegang te geven tot internationale mogelijkheden”, aldus Karen Reddington, president, Asia Pacific, FedEx Express. “We zien wereldwijd een toenemende in- en uitstroom van goederen en diensten van en naar Australië, net als in de rest van de regio Asia Pacific. Deze nieuwe vlucht toont onze voortdurende inzet om ons netwerk aan te passen en onze activiteiten te versterken, zodat we lokale bedrijven kunnen helpen om wereldwijd te gaan werken met oplossingen die aan de behoeften van onze klanten voldoen.


De exportcijfers van Australië bereikten in het boekjaar 2016-2017 een totaal van A$373,2 miljard volgens Austrade4, die het potentieel van de exportmarkt van de natie aantoont. De handel van Australië met zowel de ASEAN-landen als de APEC-leden is de afgelopen vijf jaar gestaag gegroeid5. Een onderzoek dat werd uitgevoerd door FedEx eerder dit jaar6, wees uit dat de buitenlandse vraag in grote mate wordt aangedreven door de reputatie van Australisch vervaardigde producten. Het “merk” Australië staat hoog aangeschreven bij KMO’s, wat belangrijk is voor het aanhoudende economische succes van het land.

De nieuwe route biedt een aanvullend aanbod van FedEx® International Priority Freight en International Economy Freight-diensten voor importzendingen naar Australië vanuit Singapore, Zuid-China, Korea, Indonesië, Maleisië en Vietnam. Het zorgt er ook voor dat klanten gebruiken kunnen maken van de FedEx International Priority® DirectDistribution service voor importzendingen naar Australië vanuit Vietnam en Indonesië.

Om tegemoet te komen aan de dynamische behoeften van zijn klanten, past FedEx zijn netwerk en routes in Asia Pacific voortdurend aan. In juli kondigde FedEx een nieuwe route aan tussen Hanoi, Vietnam en de FedEx Asia Pacific Hub in Guangzhou, China. In januari opende FedEx officieel zijn Shanghai International Express en Cargo Hub, de tweede internationale hub in China.

1 Neem contact op met de klantenservice van FedEx voor meer informatie over de beschikbaarheid in Australië.

2 Voor FedEx International Priority, FedEx International Economy, FedEx International Priority Freight en FedEx International Economy Freight Services.

3 Voor FedEx International Economy en FedEx International Economy vrachtdiensten

4 De Australische Handels- en Investeringscommissie - Austrade - draagt bij aan de economische welvaart van Australië door Australische bedrijven, onderwijsinstellingen, toeristische bedrijven, overheden en burgers te helpen

5 https://www.businessinsider.com.au/australia-largest-trade-partners-china-exposure-2018-5

6 Onderzoek uitgevoerd door FedEx bij Australische KMO’s over grensoverschrijdende handel

Over FedEx Express

FedEx Express is ‘s werelds grootste express transportbedrijf dat snel en betrouwbaar levert in meer dan 220 landen en gebieden. FedEx Express beschikt over een wereldwijd lucht-en-grond netwerk waarmee tijdsgevoelige zendingen snel afgeleverd kunnen worden tegen een afgesproken datum en tijdstip, en dit tegen een geld-terug-garantie [1].

[1] Geldt onder toepassing van relevante algemene voorwaarden

Over FedEx Corp.

FedEx Corp. (NYSE: FDX) heeft voor klanten en bedrijven wereldwijd een breed aanbod aan mogelijkheden op het gebied van vervoer, e-commerce en zakelijke dienstverlening. Met jaarlijkse inkomsten van $62 miljard biedt het bedrijf geïntegreerde zakelijke oplossingen aan via een netwerk van ondernemingen die samen opereren en die gezamenlijk beheerd worden onder de bekende merknaam FedEx. FedEx wordt voortdurend genoemd in de ranglijsten van meest gewaardeerde en betrouwbare werkgevers ter wereld. FedEx stimuleert de meer dan 400.000 werknemers en onderaannemers om ‘onvoorwaardelijk positief’ gericht te blijven op veiligheid, de hoogste ethische en professionele standaard en de behoeften van de klanten en hun werkgebied. Voor meer informatie over hoe FedEx mensen en mogelijkheden overal ter wereld verbindt, kunt u kijken op http://about.fedex.com.