Europe (Dutch)

FedEx Express lanceert snellere dienstverlening op de Europese interne markt

tnt-fedex.png

FedEx Express (FedEx), een dochteronderneming van FedEx Corp. (NYSE: FDX) en ‘s werelds grootste expresvervoerbedrijf, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in de integratie met TNT. De onderneming maakt gebruik van het uitgebreide Europese netwerk van TNT om de transittijden van FedEx Intra-Europe Economy zendingen te optimaliseren.

FedEx Intra-European Economy pakketzendingen zijn zendingen die in de EU binnen 2 tot 5 werkdagen worden geleverd en maken daarom deel uit van een onmisbare dienstverlening voor veel klanten, in het bijzonder voor KMO’s die binnen Europa actief zijn. De transittijden zullen verbeteren op ongeveer 40% van de Europese trajecten waar de geoptimaliseerde dienstverlening wordt doorgevoerd. Deze wisselwerking tussen de gecombineerde netwerken van FedEx Express en TNT vormt een belangrijke stap in de richting van volledige integratie van de activiteiten en levert zowel voordelen op het gebied van efficiëntie als een verbetering in de service voor klanten.

“Dit is een belangrijke ontwikkeling voor onze klanten en onze medewerkers, aangezien de voordelen van integratie zorgen voor een snellere, uitgebreidere service voor bedrijven die handelen binnen Europa,” aldus Bert Nappier, President van FedEx Express en CEO van TNT. “Met de integratie van TNT bouwen we grootste logistieke bedrijf in Europa op. De integratie van onze economische netwerken brengt ons een stap dichter bij dit doel.”

De verbetering van de dienstverlening wordt gelanceerd in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Benelux, Polen en Spanje en zal in de eerste helft van 2019 geleidelijk worden uitgerold in heel Europa. Veel klanten zullen profiteren van snellere transittijden. Naarmate meer vestigingen geïntegreerd worden, zullen klanten ook merken dat co-branded TNT-chauffeurs zendingen ophalen of afleveren. Tracking- en verzendingstools, klantenondersteuning en facturering zullen hetzelfde blijven, waardoor een consistente gebruikerservaring voor klanten wordt gegarandeerd.

Met de integratie met TNT heeft FedEx Express zijn aanwezigheid op de Europese markt aanzienlijk vergroot. Het netwerk van TNT bestaat uit 55.000 wekelijkse ritten, verspreid over meer dan 540 depots en 45 landen in Europa. Voor de overname beheerde FedEx in heel Europa al meer dan 39 vliegtuigen, meer dan 5000 voertuigen en bediende het bedrijf al 46 luchthavens.

Over FedEx Express

FedEx Express is ‘s werelds grootste express transportbedrijf dat snel en betrouwbaar levert in meer dan 220 landen en gebieden. FedEx Express beschikt over een wereldwijd lucht-en-grond netwerk waarmee tijdsgevoelige zendingen snel afgeleverd kunnen worden tegen een afgesproken datum en tijdstip, en dit tegen een geld-terug-garantie1.

1Geldt onder toepassing van relevante algemene voorwaarden

Over FedEx Corp.

FedEx Corp. (NYSE: FDX) heeft voor klanten en bedrijven wereldwijd een breed aanbod aan mogelijkheden op het gebied van vervoer, e-commerce en zakelijke dienstverlening. Met jaarlijkse inkomsten van $62 miljard biedt het bedrijf geïntegreerde zakelijke oplossingen aan via een netwerk van ondernemingen die samen opereren en die gezamenlijk beheerd worden onder de bekende merknaam FedEx. FedEx wordt voortdurend genoemd in de ranglijsten van meest gewaardeerde en betrouwbare werkgevers ter wereld. FedEx stimuleert de meer dan 400.000 werknemers en onderaannemers om ‘onvoorwaardelijk positief’ gericht te blijven op veiligheid, de hoogste ethische en professionele standaard en de behoeften van de klanten en hun werkgebied. Voor meer informatie over hoe FedEx mensen en mogelijkheden overal ter wereld verbindt, kunt u kijken op http://about.fedex.com.