FedEx Express hoofdsponsor van EuroGames 2022

Hoofddorp, NederlandFedEx Express, een dochteronderneming van FedEx Corp. (NYSE: FDX), en ‘s werelds grootste exprestransportbedrijf, kondigt vandaag aan hoofdsponsor te zijn van EuroGames 2022. EuroGames 2022, een inclusief sport evenement, dat van 27 tot 30 juli in Nijmegen plaatsvindt en zo’n 2000 atleten verwelkomt, viert diversiteit en inclusiviteit in een reeks van sportwedstrijden waar iedereen aan kan deelnemen.

Dit partnerschap weerspiegelt het belang dat FedEx hecht aan inclusiviteit, waarbij verschillen van mensen worden omarmd en zij in staat worden gesteld om hun hele zelf mee te nemen, zij het op het werk of in sport. Het is de tweede keer dat FedEx Express in Europa de EuroGames sponsort.

Denise Abbott, Senior Vice President Human Resources Europe, FedEx Express, zegt: “Diversiteit en inclusiviteit gebeurt omdat we het samen doen, en daarom zijn we zo trots om partner te zijn van de EuroGames. Onze missie is ervoor te zorgen dat onze mensen gezien en gehoord worden voor wie ze willen zijn, op het werk tot op het veld en overal daar tussenin. We geloven dat we dankzij onze gedeelde verschillen bouwen aan een sterkere organisatie. We staan klaar om team FedEx en de andere deelnemers luid toe te juichen.”

Henk Beerten, voorzitter EuroGames 2022: “De EuroGames hebben tot doel het bewustzijn te vergroten en aandacht te vragen voor LGBTQ+-gelijkheid en mensenrechten. Het is geweldig om FedEx als hoofdsponsor te verwelkomen en om hun teamleden vanuit heel Europa te zien deelnemen aan de sportactiviteiten, dankzij de steun van hun inclusieve werkgever.”

Medewerkers van FedEx konden zich aanmelden voor de EuroGames 2022 en nemen deel aan 9 van de 17 sporten die door EuroGames worden aangeboden.

Onder andere via forums en netwerken ondersteunt FedEx haar medewerkers en bevordert ze het creëren van een werkplek waarin mensen zich prettig voelen om zichzelf te zijn, waar zij hun stem kunnen gebruiken en anderen kunnen voorlichten over het belang van inclusiviteit. FedEx investeert ook in het werven en behouden van een divers en inclusief personeelsbestand dat een afspiegeling is van de gemeenschappen die het bedient.

Over EuroGames 2022

De EuroGames viert diversiteit en inclusiviteit door middel van een reeks sportevenementen. Ongeacht uw geslacht, seksuele geaardheid, leeftijd, etniciteit, geloof, handicap of vaardigheden - iedereen kan deelnemen. Het vindt plaats in Nijmegen, Nederland van 27 tot 30 juli 2022. Naar schatting 2.000 atleten zullen strijden in 17 sporten en zo’n 450 vrijwilligers maken dit evenement mede mogelijk. Er is een uitgebreid programma met entertainment, afterparty’s, excursies en andere leuke activiteiten. De prequal vond plaats in Kopenhagen 2021 (in combinatie met WorldPride). De openings- en sluitingsevenementen vinden plaats aan de Waalkade, Nijmegen. In de binnenstad wordt het Mariënburgplein omgetoverd tot The EuroGames Village: een plek waar sporters elkaar kunnen ontmoeten, chillen en chillen. Catering met foodtrucks en informatie vindt u rond het terras van Lux. Op het podium in The EuroGames Village zal een lijst van verschillende artiesten optreden tijdens het evenement. De optredens zijn gratis voor het publiek. Publiek wordt verzocht de website www.EuroGames2022.eu te raadplegen voor het definitieve programma en de toegankelijkheid. Inschrijven voor deelname kan tot uiterlijk 8 juli op diezelfde website.