Europe (Dutch)

FedEx Express en UEFA Foundation for Children nomineren enkel meisjes als spelersmascottes voor de UEFA Europa League Final

Association of Footbal Federations of Azerbaijan nomineert 22 meisjes die betrokken zijn bij jeugdvoetbalprogramma’s in Bakoe

cover-release-image.jpg

FedEx Express, een dochteronderneming van FedEx Corp. (NYSE: FDX) en het grootste expressvervoerbedrijf ter wereld, zal samen met de UEFA Foundation for Children de spelersmascotteplaatsen voor de komende UEFA Europa League Final in Bakoe (Azerbeidzjan) aan 22 jonge meisjes aanbieden.

De spelersmascottes begeleiden de topvoetballers op 29 mei 2019 op het veld van het Baku Olympic Stadium. De kinderen werden voor deze unieke gelegenheid genomineerd door de AFFA (Association of Football Federations of Azerbaijan), een organisatie die zich actief inzet om meisjes bij voetbal te betrekken.

We hebben nauw samengewerkt met de UEFA Foundation for Children om vorm te geven aan een langetermijnsamenwerking die via voetbal jongeren meer kansen wil geven. Als sponsor van de UEFA Europa League zijn we enthousiast om het werk van de Foundation én van AFFA te ondersteunen en hen te helpen om in Bakoe een groep spelersmascottes bij elkaar te brengen die uitsluitend uit jonge voetbalspeelsters bestaat”, zegt Brenda McWilliams-Piatek, vicepresident, Marketing Operations, FedEx Express Europe.

AFFA werkt momenteel samen met 35 scholen om kinderen drie keer per week te betrekken in voetbalactiviteiten. De grassrootsafdeling van de organisatie runt diverse initiatieven om de deelname van jonge meisjes te promoten. Coaches van de hoogste klasse van het Azerbeidzjaanse damesvoetbal worden uitgenodigd om deel te nemen aan de jeugdprogramma’s en drie keer per jaar zijn er aanvullende cursussen om extra coaches voor het jeugdvoetbal op te leiden.

Voetbal biedt veel opportuniteiten voor sociale integratie en welzijn voor kinderen, ongeacht hun geslacht. Voetbal helpt veel meisjes die deelnemen aan onze programma’s om maatschappelijke barrières te doorbreken door inclusie en gelijkheid aan te bieden. Het kiezen van deze jonge meisjes als spelersmascottes voor de UEFA Europa League Final maakt ze zichtbaar op een internationaal podium, en ik denk dat de fierheid bijna tastbaar zal zijn”, vertelt Elkhan Mammadov, algemeen secretaris van de Association of Football Federations of Azerbaijan.

Samen met FedEx Express hebben we al meerdere projecten afgewerkt die, in het kader van de kinderrechten, voetbal gebruiken als een krachtig instrument om de levensomstandigheden van kinderen te verbeteren. Door de spelersmascotteplaatsen te doneren aan organisaties zoals AFFA, bieden we hen een platform om te tonen wat een enorme vooruitgang ze boeken met het betrekken van jonge meisjes bij het voetbal in Azerbeidzjan”, zegt Urs Kluser, UEFA Foundation for Children.


FedEx Express heeft samengewerkt met de UEFA Foundation for Children om spelersmascotteplaatsen te doneren aan jongerenorganisaties in gaststeden van de UEFA Europa League Final, sinds het in 2015 sponsor van de competitie werd.

Voor meer informatie: https://youtu.be/MbcuEy40OwQ

Over FedEx Express

FedEx Express is ‘s werelds grootste express transportbedrijf dat snel en betrouwbaar levert in meer dan 220 landen en gebieden. FedEx Express beschikt over een wereldwijd lucht-en-grondnetwerk waarmee tijdsgevoelige zendingen snel afgeleverd kunnen worden tegen een afgesproken datum en tijdstip, en dit tegen een geld-terug-garantie [1].

[1] Geldt onder toepassing van relevante algemene voorwaarden

Over FedEx Corp.


FedEx Corp. (NYSE: FDX) heeft voor klanten en bedrijven wereldwijd een breed aanbod aan mogelijkheden op het gebied van vervoer, e-commerce en zakelijke dienstverlening. Met jaarlijkse inkomsten van $62 miljard biedt het bedrijf geïntegreerde zakelijke oplossingen aan via een netwerk van ondernemingen die samen opereren en die gezamenlijk beheerd worden onder de bekende merknaam FedEx. FedEx wordt voortdurend genoemd in de ranglijsten van meest gewaardeerde en betrouwbare werkgevers ter wereld. FedEx stimuleert de meer dan 400.000 werknemers en onderaannemers om ‘onvoorwaardelijk positief’ gericht te blijven op veiligheid, de hoogste ethische en professionele standaard en de behoeften van de klanten en hun werkgebied. Voor meer informatie over hoe FedEx mensen en mogelijkheden overal ter wereld verbindt, kunt u kijken op http://about.fedex.com.

NOTE TO EDITORS: Persberichten van FedEx Express Europe zijn beschikbaar op https://newsroom.fedex.com/newsroom/europe-english/

Over UEFA Foundation for Children

De UEFA Foundation for Children werd opgericht in 2015 als een liefdadigheidsstichting onder Zwitsers recht. Ze verdedigt de rechten van kansarme kinderen door voetbal te hanteren als een hefboom voor een beter leven. Voetbal kan hen helpen om hun potentieel te ontwikkelen en hun plaats in de maatschappij te vinden. Deze stichting investeert intussen al in 180 projecten in 94 landen wereldwijd. Meer dan 800.000 kinderen hebben sinds de oprichting van de stichting al vruchten geplukt van haar werk. Meer informatie vindt u op de officiële website: https://uefafoundation.org/

Over de AFFA (Association of Football Federations of Azerbaijan)

De Association of Football Federations of Azerbaijan (AFFA) werd opgericht in maart 1992. AFFA werd UEFA-lid tijdens het 22e UEFA Congres van mei 1994 in Wenen en FIFA-lid tijdens het 49e FIFA Congres van juni 1994 in Chicago. De hoofddoelstellingen van AFFA zijn het ontwikkelen van voetbal op het grondgebied van de Republiek Azerbeidzjan, de organisatie van voetbalcompetities te controleren en te reguleren, zelf voetbalcompetities te organiseren, internationale voetbalgerelateerde kwesties te beheren, een perspectiefplan uit te werken voor de ontwikkeling van voetbal in Azerbeidzjan, het Azerbeidzjaanse voetbal te vertegenwoordigen in internationale organisaties en competities, nationale en internationale competities te organiseren, enzovoort. De AFFA werkt doelbewust aan de uitvoering van deze maatregelen, die in haar statuten zijn opgenomen.