Europe (Dutch)

Fedex Express breidt logistieke hub op Parijs - Charles de Gaulle uit

Kapitaalinvestering van €200 miljoen om toenemende vraag naar express logistics te voldoen

fedex-expansion-paris-charles-de-gaulle-airport-low-res.jpg
FedEx Express, ‘s werelds grootste express vervoersbedrijf en dochteronderneming van FedEx Corp. (NYSE: FDX), kondigde vandaag de uitbreiding van haar logistieke hub op de luchthaven van Paris-Charles de Gaulle (CDG) aan. De nieuwe hub wordt één van de modernste express logistieke faciliteiten wereldwijd met technologie die de huidige sorteercapaciteit met meer dan 40 procent zal verhogen. De investering omvat €200 miljoen in kapitaal en een huurcontract van 30 jaar. De Franse President François Hollande was vandaag aanwezig bij de aankondiging.

“Deze investering is onderdeel van de uitbreidingsstrategie van het netwerk van onze vennootschap die meer capaciteit creërt en meer commerciële betrekkingen mogelijk maakt binnen Europa en wereldwijd”, aldus David Binks, president van FedEx Express Europa en CEO van TNT. “Deze nieuwe uitbreiding, in combinatie met de recente overname van TNT, ondersteunt de veranderende behoeften van onze klanten en de wereldwijde markt, terwijl het ons vermogen vergroot om trends als grensoverschrijdende e-commerce te ondersteunen.”

De werkzaamheden vatten aan in de zomer van 2017 en de hub zou tegen 2019 operationeel zijn. Na voltooiing zal de CDG hub beschikken over een volledig geautomatiseerd sorteersysteem voor grotere en moeilijk hanteerbare zendingen, hetgeen een wereldwijde primeur is voor FedEx en een groeiende marktontwikkeling is, nu het belang van e-commerce blijft groeien. In het kader van ons engagement aan duurzaamheid wordt het nieuwe gebouw volledig HQE en BREEAM gecertificeerd, wat betekent dat het volledig zal worden gebouwd met niet vervuilende materialen en voorzien zal zijn van LED verlichting. Ingevolge deze grote investering verwacht FedEx dat deze uitbreiding bijkomende werkgelegenheid zal creëren ter aanvulling van het huidige personeelsbestand.

“Bij FedEx beschikken we over de capaciteit om binnen één tot twee werkdagen een zending op te halen, te transporteren en vervolgens af te leveren aan 95 procent van de wereldbevolking, en aan nagenoeg elk bedrijf ter wereld ", aldus David Bronczek, voorzitter en CEO van FedEx Express. “De strategische uitbreiding in Parijs is een voorbeeld van hoe wij blijven investeren om goederen sneller en betrouwbaarder te vervoeren over grenzen heen, zodat onze klanten hun kosten kunnen verlagen, hun supply chain kunnen optimaliseren en nieuwe kansen voor groei en winstgevendheid kunnen vinden.”


FedEx Express is sinds 1985 actief in Frankrijk, waarbij Parijs-Charles de Gaulle in 1999 de belangrijkste Europese hub, en de grootste FedEx hub buiten de V.S. werd. Daarnaast zullen de hubs te Keulen, in Duitsland en de TNT hub te Luik, in België behouden worden en ook in de toekomst belangrijke onderdelen van de groep blijven.

TNT opent binnenkort een hub en drie andere TNT depots voor grondtransport in de regio Île-de-France ten noorden van Parijs. De investering in het netwerk van TNT zal de onderlinge bereikbaarheid tussen Frankrijk, Europa en de rest van de wereld verbeteren.
FedEx heeft de afgelopen jaren belangrijke investeringen gedaan in Frankrijk, waaronder het openen van 19 stations sinds 2011 en de acquisitie van het binnenlands vervoersbedrijf Tatex in 2012 . FedEx is nu aanwezig in 48 Franse steden.