FedEx Express bereidt grote faciliteit in Amsterdam voor met laadinfrastructuur om elektrificatie op grote schaal te ondersteunen

Londen, Parijs, Madrid en Straatsburg zijn samen met Amsterdam de FedEx-locaties waar oplaadpunten worden geïnstalleerd in Europa

EU_EVI_new

11 oktober 2022, HOOFDDORP - FedEx Express Europe, een dochteronderneming van FedEx Corp. (NYSE: FDX) en ‘s werelds grootste exprestransportbedrijf, bereidt zes van zijn belangrijkste faciliteiten voor om het wijdverbreide gebruik van elektrische voertuigen in zijn toekomstige activiteiten te ondersteunen.

De eerste 114 oplaadpunten voor elektrische voertuigen worden gerealiseerd door Shell Recharge Solutions en worden geïnstalleerd bij ophaal- en afleverstations voor pakketten in Amsterdam en andere faciliteiten in Noord- en Zuid-Londen, Madrid, Parijs en Straatsburg.

Er is tegelijkertijd een bestelling geplaatst voor 98 Mercedes e-Sprinter-bestelwagens die naar verwachting volgend jaar in deze faciliteiten zullen aankomen.

Het FedEx Express-station in Amsterdam zal profiteren van de installatie van 12 oplaadpunten in afwachting van de levering van 12 nieuwe elektrische voertuigen volgend voorjaar.

“Als onderdeel van ons streven om tegen 2040 CO2-neutrale operaties te bereiken, nemen we nu de volgende stappen in het verminderen van de CO2-uitstoot, door oude dieselvoertuigen te vervangen met elektrische ophaal- en bezorgvoertuigen”, aldus Erik Uljee Vice President Ground operations, FedEx Express Benelux en Nordics. “Hoewel onze vestiging in Amsterdam een van de eersten is die profiteert van deze uitrol, biedt dit nieuwe mogelijkheden om duurzamer te werken in de stad en komt dit bovenop de e-bikes die pakketten bezorgen bij huizen in het hart van Amsterdam.”

De stations die profiteren van deze initiële uitrol van laadinfrastructuur zijn gekozen na een uitgebreide beoordeling van de energiecapaciteit van de faciliteit, de beschikbaarheid van koolstofarme of koolstofvrije hernieuwbare energievoorziening en het maximale aantal voertuigroutes waarop kan worden overgeschakeld naar elektrisch voertuig in de nabije toekomst.

“Naast het identificeren van specifieke elektrische voertuigen die passen bij onze operationele behoeften in het hele wagenpark, zijn er complexe overwegingen voor elektrificatie die verder gaan dan het voertuig. Om elektrische voertuigen de norm te laten worden in een geoptimaliseerd en veerkrachtig netwerk, is het van cruciaal belang dat we de tijd nemen om een goede basis te leggen, vóór de fysieke introductie van de voertuigen zelf.

“Door eerst te beginnen met zes grote stations, zullen we snel een geïnformeerde positie bereiken van waaruit we bredere elektrificatieplannen in Europa kunnen uitrollen. Vooruitlopen op onze toekomstige energie- en infrastructuurbehoeften is een prioriteit, en vervolgens de integratie van elektrische voertuigen in steeds grotere aantallen terwijl we doorgaan met de pensionering van dieselbestelwagens”, zegt Vinay D’Souza, Senior Vice President Planning and Engineering, FedEx Express Europe.

FedEx Express Europe heeft prioriteit gegeven aan steden en locaties die in de rij staan voor elektrificatie en wil dit jaar nog eens 200 oplaadpunten in haar faciliteiten installeren. FedEx blijft zijn wereldwijde vloot moderniseren met de aanschaf van meer elektrische voertuigen voor Europa die deze tweede fase van infrastructuuruitbreiding zullen volgen.

De verhuizing markeert een belangrijke stap in de elektrificatieroutekaart van FedEx Express Europe, waarin al inkoopdoelstellingen voor nieuwe elektrische voertuigen zijn vastgelegd. In maart 2021 stelde FedEx Express een wereldwijde doelstelling vast dat 50% van alle nieuw aangekochte voertuigen voor het ophalen en bezorgen van pakketten in 2025 elektrisch moet zijn. Dit zou moeten stijgen tot 100% van de bestellingen van nieuwe voertuigen in 2030, wat bijdraagt aan een gewenste positie van CO2-neutrale operaties over de hele wereld tegen 2040.

Ga voor meer informatie naar fedex.com/sustainability