FedEx Express benoemt Karen Reddington tot President van Europa en CEO van TNT

karen-reddington-srgbscreen-mark-van-den-brink.jpg

FedEx Express (FedEx), een dochteronderneming van FedEx Corp. (NYSE: FDX) en ‘s werelds grootste expressvervoerbedrijf is verheugd de benoeming aan te kondigen van Karen Reddington als Regional President van FedEx Express Europe en CEO van TNT.

Reddington, met 23 jaar ervaring bij FedEx Express en meest recentelijk Regionaal President van de regio Azië-Pacific was, wordt per 1 juni 2020 benoemd. Ze volgt Bert Nappier op. Hij was sinds juni 2018 Regional President en CEO. Nappier neemt de rol van executive vice-president, treasurer, tax, and corporate development op zich voor FedEx Corp., gevestigd in Memphis, Tennessee.

In haar nieuwe rol leidt Reddington meer dan 50.000 teamleden in bijna 50 landen. Ze zal de regionale strategie blijven aansturen, inclusief de uitbreiding van het bedrijf naar e-commerce, en het voortzetten van investeringen in FedEx’s weg- en luchtnetwerken.

Karen Reddington is een uitstekende executive met een bewezen staat van dienst in leiderschap en met wereldwijde ervaring”, zegt Don Colleran, president en CEO van FedEx Express. “Ik heb er vertrouwen in dat ze in deze cruciale tijd voor FedEx Express in Europa kan voortbouwen op het momentum dat Bert Nappier in gang heeft gezet.

Europa biedt geweldige kansen voor FedEx en hoewel ik met een zwaar hart afscheid neem van mijn APAC-collega’s, ben ik verheugd om onderdeel te worden van dit getalenteerde team”, zei Reddington. “We hebben een sterke basis in Europa en ik kijk er naar uit om op die basis voor het bedrijf en onze klanten voort te bouwen.

Reddington trad in 1997 in dienst bij FedEx Express als adviseur voor operationeel onderzoek in Hong Kong. Vervolgens stroomde ze door tot hogere posities in Azië-Pacific-regio, voordat ze in 2015 tot Regionale President werd benoemd. In die tijd leidde ze de regionale integratie van TNT, de lancering van uitgebreide diensten voor kleine en middelgrote ondernemingen (MKB’s) en de reactie van FedEx op de COVID-19 pandemie in de regio Azië-Pacific.


Over FedEx Express


FedEx Express is een expressvervoerbedrijf dat zich richt op binnenlandse en internationale tijdgebonden expressdiensten, evenals economy-diensten voor minder dringende zendingen en vrachtdiensten voor zware en grote zendingen. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de B2B-markt en maakt rechtstreekse verbindingen voor klanten mogelijk.

In Nederland bedient FedEx Express vijf verticale markten met gespecialiseerde, op maat gemaakte diensten in de gezondheidszorg, automotive, e-commerce, lucht- en ruimtevaart en luxe en mode.

FedEx Express is een dochteronderneming van FedEx Corporation en ’s werelds grootste expressvervoerbedrijf. Het bedrijf beschikt over een wereldwijd lucht- en grondnetwerk in meer dan 220 landen en gebieden.


Over FedEx Corp.

FedEx Corp. (NYSE: FDX) biedt klanten en bedrijven wereldwijd een breed aanbod aan mogelijkheden op het gebied van vervoer, e-commerce en zakelijke dienstverlening. Met jaarlijkse inkomsten van $69 miljard biedt het bedrijf geïntegreerde zakelijke oplossingen aan via een netwerk van ondernemingen die samen opereren en die gezamenlijk beheerd worden onder de bekende merknaam FedEx. FedEx wordt voortdurend genoemd in de ranglijsten van meest gewaardeerde en betrouwbare werkgevers ter wereld. FedEx stimuleert de meer dan 490.000 werknemers en onderaannemers om gericht te blijven op veiligheid, de hoogste ethische en professionele standaard en de behoeften van de klanten en hun werkgebied. Voor meer informatie over hoe FedEx mensen en mogelijkheden overal ter wereld verbindt, kunt u kijken op http://about.fedex.com.