Europe (Dutch)

FedEx Europe breidt retouropties uit door samenwerking met ZigZag

Internationale online shoppers van e-commerce klanten profiteren van naadloze retouroplossing voor hun kerstretourzendingen

FedEx Europe extends returns capabilities by collaborating with ZigZag.jpg

Hoofddorp, 19 december 2023 - FedEx Express, een dochteronderneming van FedEx Corp. (NYSE: FDX) en ‘s werelds grootste exprestransportbedrijf, breidt zijn retourmogelijkheden uit door samen te werken met ZigZag, een wereldwijd platform voor oplossingen voor retourlogistiek. De samenwerking ondersteunt klanten met retourzendingen tijdens en na de feestdagen van 2023.

Met het gebruik van ZigZag, profiteren FedEx E-commerce-klanten van een online retourportaal dat is voorzien van hun logo en eenvoudig te integreren is met hun webshop. Via het portaal krijgen retailers een waardevol inzicht en leren de redenen voor retourzendingen te begrijpen om deze in de toekomst te voorkomen. Voor retourzendingen waarvoor douane-inklaring vereist is, wordt documentatie gemaakt en digitaal geüpload, zodat retailers de terugbetalingen en vrijstellingen krijgen waar ze recht op hebben.

Internationale retourzendingen worden bij de eindklanten van exporterende bedrijven in onder meer Nederlandse en Belgie thuis opgehaald of consumenten kunnen hun pakketten afgeven bij een van de ongeveer 90 duizend FedEx- en ZigZag afgiftepunten in de VS, Canada en de andere belangrijke markten in Europa. De ZigZag-diensten hebben een gereduceerd tarief voor FedEx-klanten en zijn een aanvulling op de FedEx®Wereldwijde Retouren oplossing.

“Nu de feestdagen in volle gang zijn, kunnen retourzendingen de ervaring voor online shoppers maken of breken. Het is een cruciaal onderdeel van het e-commerce bedrijfsmodel”, zegt Wouter Roels, Senior Vice President Marketing and Customer Experience voor FedEx Europe. “Door naadloze retouroplossingen aan te bieden, ondersteunen we onze klanten om de cashflow te stimuleren en de loyaliteit van hun klanten te vergroten”.

Matthew Jacques, Global Partnerships Director bij ZigZag, voegt hieraan toe: “We zijn verheugd om samen te werken met FedEx en hen te voorzien van ZigZag’s technologie voor retourbeheer ter ondersteuning van hun wereldwijde retouroplossingen. Onze data-inzichten zullen FedEx helpen om de retourgewoonten van zijn wereldwijde klantenbestand beter te begrijpen.”

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 30% van alle online bestelde producten wordt geretourneerd, vergeleken met 8,89% in fysieke winkels[1]. Uit recent consumentenonderzoek van ZigZag[2] bleek ook dat 84% van de consumenten het retourbeleid controleert voordat ze een aankoop doen, en 53% besloot een artikel niet te kopen omdat het beleid hen niet beviel.


Over ZigZag
ZigZag is een softwareoplossing om e-commerce retailers te helpen bij het beheren van retourzendingen in binnen- en buitenland. Het ZigZag-platform verbindt grote retailers met een wereldwijd netwerk van meer dan 220 magazijnen en 1.500+ koeriersdiensten in meer dan 170+ landen. Tot de klanten van ZigZag behoren Selfridges, MandM Direct, New Look, The Hut Group en nog veel meer.

ZigZag levert de beste technologie en service in zijn klasse om de ervaring na aankoop en retourzendingen wereldwijd te transformeren. De missie van ZigZag is om kosten en verspilling te verminderen, de klantloyaliteit te vergroten en onze klanten in staat te stellen winstgevender en duurzamer te zijn.

ZigZag is sinds 2019 voortdurend bekroond voor zijn innovatie en data en heeft sinds 2019 14 prijzen gewonnen, met als hoogtepunt Tech Innovator of the Year bij de prestigieuze Drapers Awards 2023.

[1] Retourpercentage e-commerceproducten - statistieken en trends [Infographic] - Invesp (invespcro.com)

[2] Inzichten en onderzoek van ZigZag