FedEx benoemt Ruud Gullit tot ambassadeur van haar UEFA Europa League sponsoring

FedEx nodigt Nederlandse voetballegende uit om sponsoring voor fans tot leven te brengen

fedex-ambassador-ruud18-comp-logo-3.jpg

BRUSSELS - FedEx Express (FedEx), onderdeel van FedEx Corp (NYSE: FDX) en ‘s werelds grootste express transportbedrijf, kondigt aan dat de Nederlandse voetballegende Ruud Gullit zal optreden als ambassadeur tijdens het derde seizoen als hoofdsponsor van de UEFA Europa League (UEL).

Gullit, algemeen beschouwd als een van de grootste spelers van zijn generatie, heeft professioneel gespeeld voor een aantal clubs in Italië, Engeland en Nederland – en is aanvoerder geweest van het Nederlandse nationale team. Ook heeft hij verschillende clubs succesvol gemanaged, voordat hij begon aan zijn carrière als voetbalcommentator.

“FedEx wilde een ambassadeur die fans van de UEFA Europa League zouden herkennen, die hoog aangeschreven staat voor zijn kennis en expertise en die niet alleen de waarden van het merk FedEx weerspiegelt, maar ook onze ambities bij het sponsoren van een dergelijk prestigieus toernooi. Gullit onderscheidde zich als een natuurlijke match,” zei David Binks, President van FedEx Express in Europa en CEO van TNT.

De UEFA Europa League is de grootste clubcompetitie ter wereld en brengt 190 teams samen uit heel Europa. Dit is de eerste keer dat Gullit optreedt als ambassadeur voor een sponsor in een groot Europees toernooi - en de eerste keer dat FedEx, als hoofdsponsor, iemand als ambassadeur heeft aangetrokken.

“Het is een eer ambassadeur te zijn voor een sponsor die zich inzet om fans te enthousiasmeren voor de passie en spanning van het Europese voetbal. Het programma voor sociale verantwoordelijkheid van FedEx doet fantastisch werk om gemeenschappen te verbinden met de basis van de sport. De gedeelde overtuiging dat voetbal een arena biedt die mensen en zelfs landen bij elkaar brengt, is iets wat ik in mijn eigen carrière heb gezien en is iets waarvan ik als ambassadeur van FedEx graag deel wil uitmaken,” zei Gullit.


Sinds FedEx hoofdsponsor werd van de UEL competitie heeft het bedrijf in samenwerking met de UEFA Foundation for Children gewerkt aan ‘Field in a Box'™. Dit programma biedt gemeenschappelijke voetbalvelden om jongeren in achtergestelde gebieden door voetbal te doen bewegen. ‘Field in a Box'™ maakt deel uit van het FedEx Cares initiatief, waarbij FedEx $200 miljoen USD (meer dan 162 miljoen euro) zal investeren in meer dan 200 gemeenschappen tegen 2020, om zo kansen te creëren en positieve verandering te brengen over de hele wereld.

Gullit is ook bekend om zijn werk voor de liefdadigheidsinstellingen Laureus, UNICEF en de Nederlandse Postcodeloterij. Hij is wereldwijd een van de acht Academy Members van ‘Laureus Sport for Good’.

Fans van de competitie en volgers van de FedEx Performance Zone op uefa.com kunnen uitkijken naar de inzichten van een voormalig professioneel voetbalspeler en manager die statistische gegevens gaat interpreteren. Het unieke perspectief van Ruud zal fans voorzien van analyses en meningen over de wedstrijden gedurende de knock-out fase van het toernooi. Hij zal game changing momenten bespreken van gespeelde matches en vooruitkijken naar de belangrijke momenten die het verschil gaan maken in komende wedstrijden.