Europe (Dutch)

FedEx Express steunt Belgische ondernemers die bedrijven aanmoedigen om bewuster te worden van hun consumptie

Het door studenten gerunde bedrijf Echooo heeft de FedEx Access Award gewonnen in de JA Europe Company of the Year competitie

belgium-fr-echooo-team.jpeg

Hoofddorp, 12 August 2020 – FedEx Express, een dochteronderneming van FedEx Corp (NYSE: FDX) heeft de FedEx Access Award uitgereikt aan een door studenten gerund bedrijf Echooo uit België tijdens de JA Europe Company of the Year competitie. Dit was het eerste virtuele evenement dat plaatsvond op 22-24 juli 2020.

Echooo, een bedrijf opgericht door negen middelbare scholieren in België, creëerde een datagestuurde oplossing voor afvalbeheersing voor bedrijven om hun gedrag te meten en te veranderen.

“Hetgeen Echooo op de markt introduceert is erg actueel. Het concept, product en de service bieden een aantrekkelijke oplossing voor organisaties in Europa en wereldwijd. Nu dat de Verenigde Naties verantwoorde consumptie en productie benadrukken in hun duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, wordt afvalbeheer steeds belangrijker voor organisaties om op dit gebied bewustwording te creëren en om snel positieve veranderingen door te voeren,” zegt Helena Jansson, Senior Vice President Finance, FedEx Express International.

Echooo biedt klanten een innovatieve oplossing die metingen en rapportage ondersteunt, maar ook diensten met toegevoegde waarde introduceert, zoals audits en educatieve workshops om het gedrag van teamleden te helpen veranderen.

“De integratie van duurzaamheid in de bedrijfscultuur is van essentieel belang om onze collectieve ambities op dit gebied te bereiken. We zijn blij dat we Echooo mogen ondersteunen en we onderzoeken nu manieren om hun oplossingen in onze kantoren in België te introduceren,” voegt Jansson toe.

FedEx Express heeft deze award geïntroduceerd om het woord ‘toegang’ in het denkproces van toekomstige ondernemers te krijgen. Het door studenten gerunde bedrijf gaf als beste blijk van innovatie, de bereidheid om toegang te krijgen tot wereldmarkten, gedrevenheid in socio-economische groei en heeft een verantwoorde benadering op het gebied van duurzaamheid.

“MKB ondernemingen vormen de ruggegraat van de Europese economie. Ze hebben de vrijheid en mogelijkheid om in het buitenland te opereren, dit is ontzettend belangrijk om groei te stimuleren. Door onze deelname aan het European Junior Achievement-programma, zijn we in staat om ondernemers aan te moedigen doormiddel van goed inzicht op het gebied van wereldhandel en de ambitie om nieuwe markten te betreden,” zegt Jansson.

FedEx Express ondersteunt Junior Achievement (JA) Europe al 14 jaar en heeft een indrukwekkend netwerk opgebouwd van vrijwillige mentoren die het bedrijfsprogramma in Europa ondersteunen. De samenwerking met FedEx zorgt er niet alleen voor dat jongeren toegang hebben tot onderwijs op het gebied van ondernemerschap, ook kunnen ondernemers leren van leiders met expertise op het gebied van wereldhandel en export. Dit heeft meteen impact op hun eigen ondernemingen,” zegt Salvatore Nigro, CEO JA Europe.

Voorafgaand aan de Europese Competitie, hostte FedEx Express een live webinar over de toegang tot de wereldhandel voor de deelnemende studenten. Gedurende het academische jaar, namen FedEx Express-teamleden ook deel als vrijwillige mentor voor studentenbedrijven in Spanje, Frankrijk, Roemenië en Nederland, met een FedEx Access Award die ook in Zweden wordt uitgereikt.

Over JA Europe

JA Europe is Europa’s grootste aanbieder van onderwijsprogramma’s voor ondernemerschap, werkgereedheid en financiële geletterdheid. JA Europe brengt de publieke en private sector samen door jongeren uit het basis-, middelbaar onderwijs en de eerste jaren van de Universiteit hoogwaardige onderwijsprogramma’s te bieden en hen op een praktische manier kennis te laten maken met het ondernemen, het ondernemerschap, bedrijfskunde en economie.

Interessante links:

FedEx Access Award >>

Winner of 2020, Echooo >>

JA Europe Company of the Year Competition >>