Europe (Dutch)

FedEx Express verwelkomt de Mercedes-Benz eSprinter in de Nederlandse vloot

FedEx EV Mercedes-Benz eSprinter.jpg

FedEx Express Europe, een dochteronderneming van FedEx Corp (NYSE) en ‘s werelds grootste expresvervoerbedrijf, heeft twaalf Mercedes-Benz eSprinter bestelwagens toegevoegd aan haar activiteiten in Amsterdam.

Deze volledig elektrische pick-up en bezorgvoertuigen van 3,5 ton zijn vanaf vandaag in gebruik op het FedEx Oude Meer-station. De voertuigen, uitgerust met 47 kWh hoogspanningsbatterijen, rijden op routes in Amsterdam en zijn daardoor ideaal voor het bedienen van de lage-emissiezones van de stad.

Marius Penninks, Vice President Ground and Clearance Operations bij FedEx Express Europe, zegt hierover: “Onze medewerkers en klanten zijn enthousiast om de eerste van deze voertuigen in Amsterdam te zien, waarmee de nuluitstoot bij het ophalen en bezorgen van pakketten voor ons steeds gewoner wordt, terwijl we geleidelijk onze eigen FedEx-vloot voor ophalen en bezorgen elektrificeren in Europa.”

David Perdomo Hollatz, Head of Sales & Marketing Mercedes-Benz Vans Region Europe & Germany, vertelt: “Ik ben verheugd dat onze batterij-elektrische eSprinter-voertuigen FedEx Express helpen bij het realiseren van haar eigen doelen op het gebied van lokaal emissievrij ophalen en bezorgen. Betrouwbaarheid en klantgerichtheid zijn belangrijke waarden, zowel in de logistiek als in de voertuigproductie. Als bedrijf zet Mercedes-Benz zich in voor deze waarden.”

In lijn met de FedEx-benadering van duurzaamheid ‘Verminderen, Vervangen, Revolutioneren’, maken deze nieuwe elektrische voertuigen het mogelijk om bestaande dieselvoertuigen van FedEx die nog een ‘operationele levensduur’ hebben, in haar vloot te herverdelen en de oudere voertuigen volledig te vervangen.

In maart 2021 stelde FedEx Express een wereldwijd doel om tegen 2025 50% van alle nieuw aangeschafte voertuigen voor het ophalen en bezorgen van pakketten elektrisch te laten zijn. Dit moet tegen 2030 stijgen naar 100% van nieuwe voertuigbestellingen, wat bijdraagt aan de gewenste positie van koolstofneutrale activiteiten over de hele wereld tegen 2040.

Elders in Europa worden grote faciliteiten voorbereid in afwachting van elektrische voertuigen zoals in Rome, Milaan, Bologna, Straatsburg, Kopenhagen, Oslo, Berlijn en Zürich. In Parijs worden in de komende maanden 28 nieuwe voertuigen geleverd aan een FedEx-station in Saint-Ouen, en vijf andere FedEx-stations worden uitgerust met aanvullende laadinfrastructuur om de lage-emissiezones in het centrum van Parijs te bedienen.